Van vleesch
naar vlees

Van vleesch
naar vlees

Rode streep

Het verhaal
achter de slager

Van der Vooren is een écht familiebedrijf. Passie voor vlees en de liefde voor de klant voeren in de winkel al jaren de boventoon. Momenteel werken er twee generaties Van der Vooren in de zaak, Piet en Menno. Menno liep als zesjarig jongetje al rond in de slagerij van zijn opa, waar hij als tiener een extra zakcentje verdiende door te helpen met schoonmaken.

Je zou denken dat zijn carrière als slager begonnen was. Toch wilde Menno na zijn opleiding detailhandel naar het HBO om pas dan het bedrijfsleven in te stromen. Na een overbruggingsperiode van zes maanden ving zijn studie aan. In die tussentijd werkte Menno in de slagerij, waar de liefde voor het slagersvak hem te pakken kreeg. Zo werd de familielijn eenvoudig doorgetrokken.

Inmiddels heeft Piet de scepter overhandigd aan Menno, die naast het slagersvak ook de bedrijfsvoering voor zijn rekening neemt. Nog elke dag snijdt Piet het mooiste vlees voor u af, wat trouwens één van de redenen is waarom klanten nog altijd met plezier in de winkel komen. Moeder Rieneke is er verantwoordelijk voor de heerlijke kant-en-klaar maaltijden. Elke week iets anders, volgens eigen recept en zelf bereid.

Piet begin jaren '90

Rode streep

Het verhaal
achter de slager

Van der Vooren is een écht familiebedrijf. Passie voor vlees en de liefde voor de klant voeren in de winkel al jaren de boventoon. Momenteel werken er twee generaties Van der Vooren in de zaak, Piet en Menno. Menno liep als zesjarig jongetje al rond in de slagerij van zijn opa, waar hij als tiener een extra zakcentje verdiende door te helpen met schoonmaken.

Je zou denken dat zijn carrière als slager begonnen was. Toch wilde Menno na zijn opleiding detailhandel naar het HBO om pas dan het bedrijfsleven in te stromen. Na een overbruggingsperiode van zes maanden ving zijn studie aan. In die tussentijd werkte Menno in de slagerij, waar de liefde voor het slagersvak hem te pakken kreeg. Zo werd de familielijn eenvoudig doorgetrokken.

Inmiddels heeft Piet de scepter overhandigd aan Menno, die naast het slagersvak ook de bedrijfsvoering voor zijn rekening neemt. Nog elke dag snijdt Piet het mooiste vlees voor u af, wat trouwens één van de redenen is waarom klanten nog altijd met plezier in de winkel komen. Moeder Rieneke is er verantwoordelijk voor de heerlijke kant-en-klaar maaltijden. Elke week iets anders, volgens eigen recept en zelf bereid.

Piet begin jaren '90

parallax background

Ko van der Vooren voor
zijn slagerij rond 1930

Rode streep

Sinds 1837
zo vader zo zoon

Het familiebedrijf ontstond in Warmond. Hier begon Arie van der Vooren in 1837 zijn slagerij in het huis dat nu bekend staat als ‘het huisje van Jan Steen’. Arie, van origine arbeider, bouwde er het fundament voor wat nu de moderne slagerij is. Na het overlijden van Arie op 16 juni 1874, zette zijn zoon Jacobus de slagerij voort.

Van Jacobus ging de zaak over op zijn zoon Cornelis. Die op zijn beurt het slagersmes weer doorgaf aan zijn zoon Petrus. Op een gegeven moment kwam de winkel in handen van zijn twee zoons, totdat één van hen, Petrus, in 1969 besloot het slagersvak in Leiden voort te zetten. Hier nam hij de slagerij van G.P. Bergers aan de Doezestraat over.

In 1978 sloot de slagerij in Warmond haar deuren. De winkel in Leiden werd in 1984 door zoon Piet - na het overlijden van zijn vader - overgenomen. Tot op de dag van vandaag is Piet, in de volksmond ‘Piet de Slager’, het gezicht van slagerij Van der Vooren. Samen met zijn vrouw Rieneke, zoon Menno en een team van vakmensen zorgen zij dagelijks dat u het beste van het mes krijgt. De liefde voor het slagersvak, proeft u terug in elk stukje vlees.

Rode streep

Sinds 1837
zo vader zo zoon

Het familiebedrijf ontstond in Warmond. Hier begon Arie van der Vooren in 1837 zijn slagerij in het huis dat nu bekend staat als ‘het huisje van Jan Steen’. Arie, van origine arbeider, bouwde er het fundament voor wat nu de moderne slagerij is. Na het overlijden van Arie op 16 juni 1874, zette zijn zoon Jacobus de slagerij voort.

Van Jacobus ging de zaak over op zijn zoon Cornelis. Die op zijn beurt het slagersmes weer doorgaf aan zijn zoon Petrus. Op een gegeven moment kwam de winkel in handen van zijn twee zoons, totdat één van hen, Petrus, in 1969 besloot het slagersvak in Leiden voort te zetten. Hier nam hij de slagerij van G.P. Bergers aan de Doezestraat over.

In 1978 sloot de slagerij in Warmond haar deuren. De winkel in Leiden werd in 1984 door zoon Piet - na het overlijden van zijn vader - overgenomen. Tot op de dag van vandaag is Piet, in de volksmond ‘Piet de Slager’, het gezicht van slagerij Van der Vooren. Samen met zijn vrouw Rieneke, zoon Menno en een team van vakmensen zorgen zij dagelijks dat u het beste van het mes krijgt. De liefde voor het slagersvak, proeft u terug in elk stukje vlees.

Ko van der Vooren voor
zijn slagerij rond 1930