De smaak van vlees heeft alles te maken met de leefomstandigheden van het dier. Hoe meer comfort en ruimte, hoe beter de kwaliteit. Een leven zonder al te veel stress levert malser en daardoor lekkerder vlees op. Zo simpel is het.

Belgische Blauwen

Ons rund- en kalfsvlees komt uit Twente. Hier worden de Belgische Blauwen - een echte vleeskoe - met liefde verzorgd en met respect behandeld. Het voer dat ze te eten krijgen, is gevarieerd en gezond. In ruime, open stallen liggen de dieren tevreden op een dik pak stro. De rust en de ruimte zorgen ervoor dat de dieren een goed leven hebben. Hierdoor is het rundvlees heerlijk van smaak en botermals.

Black Angus rund

Noord-Amerikaanse Black Angus rund staat bekend om zijn intense smaakbeleving. Deze smaak ontstaat door de genetische eigenschappen van dit runderras in combinatie met een gebalanceerd graandieet. De combinatie van deze factoren resulteren in een mooie marmering van het vlees. Deze intramusculaire” vetten smelten tijdens de bereiding en geven een heerlijke smaakbeleving. Onze Black Angus runderen hebben het keurmerk van de USDA. Dit houd in dat onze Black Angus rundvlees 100% hormoonvrij is.

De smaak van vlees heeft alles te maken met de leefomstandigheden van het dier. Hoe meer comfort en ruimte, hoe beter de kwaliteit. Een leven zonder al te veel stress levert malser en daardoor lekkerder vlees op. Zo simpel is het.

Belgische Blauwen

Ons rund- en kalfsvlees komt uit Twente. Hier worden de Belgische Blauwen - een echte vleeskoe - met liefde verzorgd en met respect behandeld. Het voer dat ze te eten krijgen, is gevarieerd en gezond. In ruime, open stallen liggen de dieren tevreden op een dik pak stro. De rust en de ruimte zorgen ervoor dat de dieren een goed leven hebben. Hierdoor is het rundvlees heerlijk van smaak en botermals.

Black Angus rund

Noord-Amerikaanse Black Angus rund staat bekend om zijn intense smaakbeleving. Deze smaak ontstaat door de genetische eigenschappen van dit runderras in combinatie met een gebalanceerd graandieet. De combinatie van deze factoren resulteren in een mooie marmering van het vlees. Deze intramusculaire” vetten smelten tijdens de bereiding en geven een heerlijke smaakbeleving. Onze Black Angus runderen hebben het keurmerk van de USDA. Dit houd in dat onze Black Angus rundvlees 100% hormoonvrij is.

parallax background

Livar varken

De Livar kloostervarkens worden volgens eerlijk concept gehouden onder toeziend oog van Limburgse monniken, waarbij wordt voldaan aan de belangrijkste keurmerken. Samen met de abdij is in goed overleg de juiste balans gevonden tussen respect voor de natuur en economisch rendement. Dit komt niet alleen tot uiting in het dierenwelzijn, maar ook in de vorm van respect voor het milieu, respect voor de kloostergemeenschap en respect voor de consument en zijn smaak.

Iberico varken

Het Ibérico-varken staat bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld. Het wordt daarom ook wel het “Wagyu” onder de varkens genoemd. De Ibérico-varkens zijn enkel te vinden op het Iberische schiereiland. Het ras wordt hier onder bescherming genomen door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen. Ibérico-vlees staat ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam ‘Pata Negra’. Dit is uiteraard vanwege het kenmerkende zwarte hoefje.

Livar varken

De Livar kloostervarkens worden volgens eerlijk concept gehouden onder toeziend oog van Limburgse monniken, waarbij wordt voldaan aan de belangrijkste keurmerken. Samen met de abdij is in goed overleg de juiste balans gevonden tussen respect voor de natuur en economisch rendement. Dit komt niet alleen tot uiting in het dierenwelzijn, maar ook in de vorm van respect voor het milieu, respect voor de kloostergemeenschap en respect voor de consument en zijn smaak.

Iberico varken

Het Ibérico-varken staat bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld. Het wordt daarom ook wel het “Wagyu” onder de varkens genoemd. De Ibérico-varkens zijn enkel te vinden op het Iberische schiereiland. Het ras wordt hier onder bescherming genomen door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen. Ibérico-vlees staat ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam ‘Pata Negra’. Dit is uiteraard vanwege het kenmerkende zwarte hoefje.

parallax background

Kip

De Polderhoen is een bijzonder ras. En heel anders dan een gangbare kip. Het is een Franse kip, om precies te zijn het Hubbard. Dit kippenras is 14 jaar geleden door ons gekozen, omdat het langzaam groeit en daardoor sterker is. Dit maakt het ras zeer geschikt om biologisch gehouden te worden. In vergelijking: een gangbare kip weegt na zes weken 2,2 kg., terwijl een Polderhoen na zes weken 1 kg. weegt en pas na 11 weken 2,6 kg. De kip krijgt de tijd om te groeien wat het vlees absoluut ten goede komt. Het vlees van de Polderhoen is voller van smaak en heeft een stevigere structuur dan ‘gewoon’ kippenvlees.

Kip

De Polderhoen is een bijzonder ras. En heel anders dan een gangbare kip. Het is een Franse kip, om precies te zijn het Hubbard. Dit kippenras is 14 jaar geleden door ons gekozen, omdat het langzaam groeit en daardoor sterker is. Dit maakt het ras zeer geschikt om biologisch gehouden te worden. In vergelijking: een gangbare kip weegt na zes weken 2,2 kg., terwijl een Polderhoen na zes weken 1 kg. weegt en pas na 11 weken 2,6 kg. De kip krijgt de tijd om te groeien wat het vlees absoluut ten goede komt. Het vlees van de Polderhoen is voller van smaak en heeft een stevigere structuur dan ‘gewoon’ kippenvlees.